Letenkový koutek
Jestli to je s Turkish Airlines, je to fakt dobrá cena.
Pokud je to Pegasus, dobrá cena to není, ale tak dvojnásobek toho, co se u nich dá.
Mínusem je přeplněné letiště SAW s extra drahým jídlem a co ve špičce smrdí jako popelník. Pegasus mívá směrem do střední Asie divoké noční přestupy a to je mínusem samo o sobě.
S Turkish to nebude určitě a ani na Pegasus se mi to nezdá zlé, i když by se to možná dalo ještě o něco stáhnout (třeba za cenu nějakýho osobního omezení). Divoké noční přestupy... No, když to bude mít bez nich a s Turkish, tak vysolí nejmíň dvojnásobek, tak už to bývá.
(a samozřejmě letí do Biškeku a ne nějakého Bishkeku, je to snad Čech :-) )
Mıchal napsal(a):jako takhle, ceny na tento termin sleduji dlouhodobe, a min nez 13k kc s TA jsem za posledni pulrok nevidel a s Pegasus nedavno za o neco vic nez 10k kc , tak mi to neprijde zle. Prestupy 3h s 5h v Istanbulu, mohlo by to byt mene, ale neni to zle. Casy odletu idealni.Jestli to je s Turkish Airlines, je to fakt dobrá cena.
Pokud je to Pegasus, dobrá cena to není, ale tak dvojnásobek toho, co se u nich dá.
Mínusem je přeplněné letiště SAW s extra drahým jídlem a co ve špičce smrdí jako popelník. Pegasus mívá směrem do střední Asie divoké noční přestupy a to je mínusem samo o sobě.
souhlasím s Michalem. Letos duben až červen zde spousta CL uživatelů letěla do Biškeku za 119 euro. Navíc na odbavené zavazadlo dělá nyní Pegasus často 10 euro ceny.
Ahmad Masúd napsal(a):(a samozřejmě letí do Biškeku a ne nějakého Bishkeku, je to snad Čech :-) )
to už tady dlouho chybělo. Město se jmenuje Bishkek, oficiálně se píše jak? Bishkek. Na letenkách máš co? Bishkek. Když nějakým omylem vytáhneš paty z CZ, nutíš všude místní psát všechno v nějakym zapomenutym východoevropskym jazyce, nebo to provozuješ jen tady?
"Já jsem Čech, takže jsem přiletěl jinam, a vy to tak "samozřejmě" budete používat taky".
nucene premisteny brumak napsal(a):
Ahmad Masúd napsal(a):(a samozřejmě letí do Biškeku a ne nějakého Bishkeku, je to snad Čech :-) )
to už tady dlouho chybělo. Město se jmenuje Bishkek, oficiálně se píše jak? Bishkek. Na letenkách máš co? Bishkek. Když nějakým omylem vytáhneš paty z CZ, nutíš všude místní psát všechno v nějakym zapomenutym východoevropskym jazyce, nebo to provozuješ jen tady?
"Já jsem Čech, takže jsem přiletěl jinam, a vy to tak "samozřejmě" budete používat taky".
Ehm. Zlobí vás hemeroidy dneska, nebo máte zaražené prdy? Trochu se vydýchejte, než verbálně blijete. Samozřejmě že v Česku můžeme říkat Biškek, jak chceme. Vy si říkejte Regensburg a Brugges, jste tak světový 🤣
@brumak: oficiálně se v kyrgyzštině jmenuje Бишке́к, resp. Бишкeк, nikoliv Bishkek. Jen tak pro pořádek ;-)
Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):souhlasím s Michalem. Letos duben až červen zde spousta CL uživatelů letěla do Biškeku za 119 euro. Navíc na odbavené zavazadlo dělá nyní Pegasus často 10 euro ceny.
Dokonce i pod 100€ se zavazadlem. Praha - Almaty - Bishkek - Praha
divan napsal(a):@brumak: oficiálně se v kyrgyzštině jmenuje Бишке́к, resp. Бишкeк, nikoliv Bishkek. Jen tak pro pořádek ;-)
Jenže on to nepsal v kyrgyzštině, ale v českou větou. A špatně.
nucene premisteny brumak napsal(a):
Klidně tu může psát jako negramotný hotentot, to je jeho vizitka. Stejně jako vy byste měl alespoň tušit, že věta začíná velkým písmenem.
Marek Jelínek napsal(a):Ahoj Ondro. Takovej dotaz. Budete mit “business” se Smart Wings i pres leto? Chtel bych mamince poridit letenky. Diky moc.
Ahoj, některé destinace s Business Class jsou již v prodeji.
@Ahmad Masúd: když tedy česky, tak samozřejmě takhle:
https://prirucka.ujc.cas.cz/?slo...i%C5%A1kek
A tím končím s Bi š/sh/ш kekováním. No a brumáka může těšit, že podnítil tuto mimořádně kvalitní a plodnou diskusi o ničem ;-)
Michal Jakubík napsal(a):Volotea má jednosměrné letenky od 1 € pro členy megavolotea, kdyby někdo plánoval výlet po Evropě. Ale vypadá to, že se jedná jen o vnitrostátní lety ve Španělsku. V Česku ne moc používáná aerolinka, ale třeba se někdo takhle specifický najde. :D
Nás Čechy může zaujmout akce na letenky z Francie a Itálie do Prahy od 9 €.
Volotea je skvělá aerolinka. Za jejich eurovky toho bývalo mraky. Teď jsem viděla, že roční členství megavolotea je v rámci akce BF za 29E. To by se už mohlo vyplatit pro pár letů.
ahoj, pokud by někoho zajímalo, tak drobná nabídka charterů z pro letiště Vídeň ; z TUI.de -> sekce Flug / TUI.at. Může se hodit :-)
Tenerife
VIE - TFS - VIE, 12. - 19. ledna, OS (Austrian) - €160 vč. odbaveného zavazadla
dále např. 25. 01. - 01. 02 - €200
Kapverdy - Sal
VIE - SID - VIE, 17. - 24. ledna , QS (Smartwings) - €300 vč. odbaveného zavazadla
Egypt - Hurghada
VIE - HRG - VIE, 11. - 19. ledna, OS (Austrian) - €200 vč. odbaveného zavazadla
dále s OS např. tyto termíny (vše za €200):
11. - 18. ledna
12. - 19. ledna
16. - 23. ledna
18. - 26. ledna
19. - 26. ledna
23. - 30. ledna
25. ledna - 1. února
26. ledna - 2. února
Silvestr a příchod Nového roku 2025 v letadle? 31.12. Pardubice odlet 21.20, přílet 00.20 Alicante. Cena teď 641 Kč. Ryanair.
Nebo Praha odlet 31.12.ve 22.55, přílet 1.1.2025 v 00.50 Řím Fiumicino, cena teď Wizzair 399 Kč.
Já budu mít Silvestr nad Hongkongem v LH a340-600 :D Plánovaný odlet v 23:45 😁
Štědrovečerní večeři mám právě nad Gruzií 😀😁 (cx382).
Tu 340-600. Ta mi chybí do sbírky... Já Silvestra budu travit v 787-10 u KLM, aspoň to bude na sedadle 1A😃
Od Pegasusu se objevily víkendovky zajímavé. Na březen a únor spousta termínů s odletem — příletem pátek — pondělí/útery pod 2000,- přímo z Prahy.
Ahoj, viděl tam někdo i něco jiného než do Istanbulu za 74 euro? Díky za upozornění Romane